Star Trek TOS: Temporada 4

(en català)

İmatge
Descripció
Baixades

Capítol 0: Podria passar

ĽUSS Enterprise arriba per prestar ajut a una colònia que ha estat atacada per una enorme nau alienígena. Mentre estan investigant, els sensors detecten una altra nau molt més petita que la primera que šha enfrontat aconseguint la seva fugida. Quan aconsegueixen transportar a dos dels membres ďaquesta segona nau a bord, la tripulació de ľEnterprise comença a patir tota una sèrie ďestranyes visions del futur.

Un episodi que aconsegueix reflectir fidelment ľaspecte visual de la sèrie original.

 

Capítol 1: Primera victòria

Una de les paradoxes temporals més extraordinàries de la saga Star Trek: En Kirk amb un primer oficial klingon, al comandament de la nau a on va servir anys enrere, ľUSS Farragut, viatjant en el temps per impedir una guerra que mai no va haver ďocórrer i que va devastar milers de planetes, inclòs Vulcà i la seva raça.

Tot això amb uns efectes especials cada vegada millors.

 

Capítol 2: Servir fins al final

Durant una missió diplomàtica, el tinent Pavel Chekov pateix un accident que el fa envellir tant prematurament com ràpidament. Sense el seu oficial ďarmament en plenes facultats, el capità Kirk i la tripulació de ľUSS Enterprise hauran de fer front a un atac klingon.

Filmat per primera vegada en format panoràmic 16:9 i amb molts més mitjans tècnics i humans. Primera aparició ďun actor de la sèrie oficial (Walter Koenig).

 

Capítol 3: Una vida per recordar

Enmig ďuna batalla amb naus romulanes, ľUSS Enterprise queda atrapada en un poderós camp de força multidimensional. En intentar estudiar-lo, el tinent Hikaru Sulu i una altra companya de tripulació són enviats on ara hi ha les restes de les naus romulanes. Ľanomalia provoca un mal funcionament del transportador, que farà que en Sulu torni 30 anys més vell… i amb una filla. El temps per fugir es consumeix i només en Sulu coneix la forma de sortir del camp de força… però el temps que ha transcorregut per ell li ha fet oblidar les dades que poden salvar la nau i tota la tripulació.

Amb noves participacions de la sèrie oficial (George Takei i Grace Lee Whitney), aquest capítol és el que, fins el moment, millors crítiques ha rebut.

 

Capítols 4 i 5: Sang i foc

Malmesos després ďuna dura batalla amb els Klingons, ľEnterprise i la seva tripulació han ďacudir a socórrer una nau científica. Entre els nous tripulants es troba el nebot del capità Kirk, en Peter, que ha aconseguit ser assignat a ľEnterprise per poder estar a prop del seu promès, el tinent Alex Freeman. Tots dos formaran part de ľequip de rescat, descobrint que el que ha passat a la nau científica és més terrible del que ningú šhagués pogut imaginar.
 

Capítol 6: Una flota esteŀlar enemiga

Atacats mentre exploren un nou sector del espai, el capità James T. Kirk i la seva tripulació es troben sense voler enmig ďuna guerra. ĽUSS Eagle, perdut 8 anys abans, es troba ara sota domini ďuna dona meskana, ľAlersa, que maneja la nau i el seu capità com vol amb els seus trucs mentals, i vol dominar i els peshans. ĽEnterprise només podrà ser ľúnica nau capaç de detenir ľAlersa i la seva flota esteŀlar enemiga.
 

Capítol 7: La nena

Mentre ľEnterprise travessa un estrany nuvol ďenergia, ľalferes İsel és misteriosament impregnada i, en qüestió de dies, dóna a llum una nena, İrska, que sembla ser totalment humana, a diferència de la seva mare que és deltana. Una curiosa forma de vida alienígena vol estudiar la tripulació, però la seva presència posa en perill la nau.
 

Capítol 8: El Kitumba

ĽEnterprise emprèn una missió suïcida al cor de ľİmperi Klingon. İnfluenciat per tots costats pels senyors de la guerra i altres persones amb les seves pròpies motivacions, el Kitumba es troba de sobte davant del seu pitjor enemic: el capità James T. Kirk i ľEnterprise. Les decisions que prendrà tindran un gran ressó per tota la galàxia durant els propers anys.
 

Capítol 9: Pelegrí de ľeternitat

Quan ľEnterprise es troba amb una anomalia, ľalienígena anomenat Apoŀlo de la mitologia grega que va intentar esclavitzar la tripulació a Pollux İV, apareix a bord de ľEnterprise molt més vell i malalt. En Kirk haurà de decidir què fer amb ell per salvar-lo o deixar-lo morir, ja que ľApoŀlo diu que ľúnica manera per sobreviure és quedar-se en un planeta amb una civilització primitiva. Però ľScotty pensa que ľApoŀlo només vol tornar a ser un déu i dominar una altra espècie.
 

Capítol 10: Lolani

Una noia esclava ďOrió anomenada Lolani, supervivent ďuna nau teŀlarita, posa al capità Kirk i a la seva tripulació en un dilema moral sobre la seva llibertat. Es descobreix que dos dels membres de la tripulació van morir en un tiroteig mentre que el tercer, el propietari de la Lolani, va morir a causa ďun tall a la gola per una daga que és propietat de la seva esclava. La Lolani implora a ľequip de ľEnterprise de no retornar-la al seu amo anterior, un traficant ďesclaus ďOrió anomenat Zaminhon, però la Flota Esteŀlar no està disposada a arriscar-se a un incident diplomàtic interesteŀlar amb el poble ďOrió i ordena al capità per retornar la Lolani a en Zaminhon.
 

Capítol 11: El lliri blanc

Mentre dos planetes bessons estan en guerra, ľEnterprise decidirà si poden entrar a la Federació. Però el capità James T. Kirk és atacat. En McCoy aconsegueix salvar-lo, però en Kirk comença a tenir aŀluninacions de dones que en Kirk es va enamorar en el seu passat i després van morir. En Kirk ha de solucionar el problema de les seves visions mentre el destí ďun planeta penja ďun fil.

 

Capítol 12: La revolta de ľİmperi

Al món paraŀlel, ľSpock ha ďenfrontar-se a una elecció que determinarà el futur de ľİmperi Terrà. ĽSpock decideix fer un motí a ľİSS Enterprise a la recerca de la pau.

Aquesta és una continuació del capítol 39 (Mirall, mirall) de la sèrie original.

 

Capítol 13: La guerra de ľordinador

Quan un estrany virus entra a ľordinador de ľUSS Enterprise, el capità James T. Kirk i el doctor Leonard McCoy es troben de sobte atrapats en el passat enmig ďuna batalla de la Guerra Civil dels Estats Units del segle 19, mentre que el virus alienígena amenaça ľEnterprise.
 

Capítol 14: Vine sense el teu drac

Una criatura amb problemes perfora el casc de ľEnterprise, enfrontant la tripulació contra un perseguidor que intenta destruir aquesta criatura i llança ones ďenergia a la nau fent que la tripulació es torni agressiva.
 

Capítol 15: Abraçant els vents

Mentre ľEnterprise és enviada en una missió aparentment rutinària, en Kirk és cridat a una base esteŀlar on ľSpock és promogut a capità. Tanmateix, en Kirk ha de fer front a un dilema ètic que desafia el propi nucli del Comandament de la Flota Esteŀlar.
 

Capítol 16: Ľaltre Kirk

ĽEnterprise arriba fins a una anomalia al sistema Cressida on hi descobreix ľUSS Defiant (NCC-1764), que fa un any estava entrant i sortint de la nostra realitat i més tard havia desaparegut misteriosament. Quan hi van a la nau per investigar, hi troben un doble del capità Kirk molt més vell i congelat en un tub criogènic…
 

Capítol 17: La finalitat de les naus

El capità Kirk lluita per ajudar una societat ďun món aïllat els habitants del qual viuen ďuna forma molt peculiar. I en aquest món no existeix el color, per això les imatges es veuen en blanc i negre quan estan en aquest món.
 

Capítols 18 i 19: Tenir el coratge ďanar

Per resoldre el seu últim enigma, ľEnterprise ha de tornar on va començar la missió de cinc anys del capità James T. Kirk. ĽEnterprise es trobarà enmig ďun conflicte entre els romulans i uns humans que han obtingut super-poders, i en Kirk haurà de saber qui diu la veritat, ja que no tot és com sembla…
 

Capítol 20: Colador mental

En Kirk és torturat pels klingons per obtenir informació sobre els viatges en el temps i després enviat a la Terra dels anys 1950 pel Guardià de ľEternitat del planeta Portal, on acaba majoritàriament amb amnèsia i sense respondre en un hospital psiquiàtric, sota ľatenció ďuna doctora. Els klingons han utilitzat amb en Kirk el ’colador mental“ per a treure-li informació, un dispositiu que ha programat al seu cervell patir cada vegada que es pronunciï ’Capità James T. Kirk“. Mentrestant, arran de la desaparició ďen Kirk a Nimbus İİİ, ľSpock està al comandament de ľUSS Enterprise, encarregat de cercar en Kirk i aclarir-ne la seva desaparició. Però la Flota Esteŀlar fa nous plans per a ľEnterprise.
 

Capítol 21: La cosa més sagrada

El capità James T. Kirk es troba per primera vegada amb la carismàtica científica Doctora Carol Marcus, especialitzada en terraformació. La Carol és la dona que un dia serà la mare ďen David, el fill ďen Kirk i qui també li trencarà el cor. La doctora Marcus dirigeix un projecte de terraformació al planeta Lappa İİİ que va molt malament i devasta el planeta. És culpa ďella? O hi ha una misteriosa operació de mercat negre després de la catàstrofe? En Kirk i la tripulació de la renovada USS Enterprise hauran ďinvestigar-ho.
 

Vinyeta 1: Seient de comandament

En Sulu torna a ľUSS Enterprise després del seu ascens a comandant. La seva primera tasca és un vol rutinari, però els recents canvis efectuats als sistemes de la nau converteixen aquest viatge en una experiència molt perillosa.

Primer ďuna sèrie de curtmetratges, anomenats “vinyetes”.

 

Vinyeta 2: Ľescenari de mai guanyar

Després ďenfrontar-se amb el capità Kirk en una versió Klingon del Kobayashi Maru, el capità Kargh espera el dia en què ell i en Kirk es reuniran de veritat.

A la línia temporal de Star Trek aquesta vinyeta va entre la segona i la tercera temporada de Star Trek: La sèrie original.

 

Vinyeta 3: Anar amb coratge

Aquest és un homenatge a cinc companys de ľequip de ľEnterprise que van morir recentment, dos dels quals (Anthony DeGregorio i John Olson) són reals i són esmentats.

Aquesta vinyeta significa també un nou començament de la temporada 4 i que introdueix ľactor Brian Gross com el nou James T. Kirk, una USS Enterprise restaurada, i la primera aparició del tinent Arex, personatge regular a Star Trek: La sèrie animada.

 

 

En altres llengües
English Español Français Galego Hrvatski İtaliano Português de Portugal Português do Brasil Română Русский Српски / Srpski